{#}{#}{#}A globalizmus lerombolta az önfenntartó falusi közösségeket, városba kényszerítette az embereket, szétzilálta az önellátást. Az emberek a betegségek és a boldogtalanság hatására ébredeznek, egyre tudatosabban akarnak élni. Európa népességcsökkenésének valódi oka  VÁROSI LÉT. A stressz, a munkanélküliség, a céltalanság, a környezetszennyezés csökkenthető a városi lakosság vidékre segítésével.

 

Kedves résztvevők, jelenlévők! Az elvonulásig ez lészen az utolsó füstjel! Folymatosan frissíteni fogjuk e cikket az elvonulásig, itt fogunk szólni, ha lesz valamilyen mindannyiunkat érintő információtöbblet. Addig is kérek mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el, alapvető iránymutatással, tanácsokkal itt látunk el benneteket, az un. veteránokat is érintő újdonságokkal, tudnivalókkal, de - nyilván - főleg azokat érinti, akik életükben most fognak először mintavételezni valamit abból az életérzésből, amiért évről-évre visszatérnek közénk az emberek, vagyis ebbe a közös égbe...

 

Az alábbi történet szereplője egy kíváncsi természetű úriember és kedves utastársa, egy jogászhallgató. A cikk első felében a szakmájának "erkölcsi alapjairól", a másik részében a pénz kontra boldogság illetve az társadalmi berögződésekkel kapcsolatosan olvashatunk kiváló megállapításokat. Azontúl bizony felvetődik, hogy "magunknak csináltuk". Minden nekünk nem tetsző dolog az országunkban, a világunkban valahol a mi kényelmes választásunk, az, hogy nem merünk fellépni soha semmi ellen(semmiért). Magam részéről, szívesen "összefutnék ezzel fickóval a vonaton"...

 

Megérkezett FankaDeli új klipje! Nagyon nincs is mit mondani, csak be kell fogadni... a cikket kiegészítettük Fanka egy, közvetlen a klip előtt felkerülő, kissé terjedelmes, de annál méltóbb és érdekesebb írásával, ajánljuk a klipet azzal kezdeni...

 

Drága mindenki! Két Baranta völgyi eseményre szeretném felhívni a Jelen-lévők figyelmét! A program szerint nem "leányálom", nem az a tipikus nyári program, mégis a helyszín, a szellemiség, a baranta együtt - minden látszólagos nehézség ellenére - bizonyosan magával fogja ragadni a résztvevőket. Az információk a Baranta völgy oldaláról származnak. A jelentkezési határidő napokon belül véget ér!

 

A Gömörpéterfala melletti, felvidéki Baranta-völgyben harmadik alkalommal került megrendezésre az Ősök Sarjai Ünnepnap. Rengeteg értékőrző, ismeretterjesztő előadásra, mint pl. Pap Gáboré, a Barantások harci lovas/lovasíjász/harci/fokosa bemutatói, többek között FankaDeli koncertre is sor került, a mókuskerékből való kikapcsolódáson, de a magyarság kultúrájába való visszacsatlakozáson túl a kétnapos rendezvény egyik csúcspontja az Ősök terén, a felszentelt hegyen történő Felvidék zászlajának felavatása és megáldása volt több száz résztvevő jelenlétében.

 

 A diófáról és annak jelentőségéről méltatlanul keveset hallhattunk eddig, de szerencsére az utóbbi időben ez a dolog megfordulni látszik. A következő cikk első felében megpróbálok pár olyan tényt összeszedni, ami megmutatja, miért jó nekünk, ha van egy diófa a kertünkben. Szerény véleményem szerint nagyon szép szokás volt gyerekszületés okán diófát ültetni, amit szívesen visszahoznék a mai életbe.

 

Miközben rutinos kegyelettel ünnepeljük a berlini fal ledöntésének 25. szülinapját, kevésbé evidens, hogy 1989 óta nemcsak ugrásszerűen megemelkedett a hasonló építmények száma, de építésükben a demokráciák is élen jártak. A hidegháború végét is jelképező európai évforduló alkalmából arról is érdemes megemlékezni, hogy a középkor óta soha nem létezett ennyi szeparációs fal és kerítés, főleg az országhatárokon, de olykor azokon belül is, etnikai vagy vallási csoportokat elválasztva.

 

Korunk talán egyik legnagyobb problémáját járja körül az alábbi cikk. Az elveszett férfiak és nők világa ez, akiknek a lehetőségek tárházában leginkább eltévedni sikerült. A "mindent lehet" életérzés oda vezet, hogy életünk végére a nagy semmi közepén találjuk magunkat... De vajon meddig lehet ezt így csinálni?  A "Cikkek a főoldalon" topicban várjuk az észrevételeket!

 

Szeretnénk titeket meginvitálni egy "magyar földre" baráti találkozóra Június 20-21.-én (szombat-vasárnap), amely - kivételesen - Madarason kerül megrendezésre. Lesz minden, ami kell: jó emberek, szép idő, bográcsparti (világbajnok babgulyással), kenyér-kalács sütés, másnap reggeli, autós ügyességi verseny bemutató, ping-pong, tollas, röpladba, foci stb... és persze jó hangulat. A fennálló költségeket a szervezők állják. Nektek csak magatokat kell hozni, jó kedvet, no meg persze egy kis pálinka sose jön rosszul...

 

2015. Június 20-21-ig Gömörpéterfalván a Barantavölgyben megrendezésre kerül az “Ősök sarjai ünnepe”. A szervezők Facebook oldaláról tájékozódhattok a teljes részletes programról! Rendhagyó módon jöjjön innen egy ajánló azoknak, akik vasárnap este FankaDeli, Pit, Dev, Justice és José társaságában szeretnék zárni az egyébként családias hangulatú, változatos programokkal teli két napot!

 

Jómagam nagyon sok kis apró örömöt kapok a növénykéimtől. Ahogy nőnek, ahogy fejlődnek, ahogy éltetnek. Sokat tanulok tőlük, nekem ez az igazi tanulás, nem a tankönyvek adta tudás. Fontos az is, és kell is, de önmagában nem elég.

 

FankaDeli Nem alkuszom című 2009-es dalának újragondolt változata. Ha meghallgatjuk, akkor nyilvánvalóvá válik az oka...

 

Meddig érvényes a trianoni békeszerződés? Erre is választ kaphatunk a cikkből... Magyarország 1920. június 4-én, 95 évvel ezelőtt írta alá Trianon kastélyában az I. világháborút lezáró békét.

 

Nem, nem holokauszttagadás lesz. Ellenkezőleg, csak egy másik megvilágításban. Tudtuk, hogy Hitlert a zsidók juttatták hatalomra és pénzelték még a zsidók deportálása alatt is?

 

Sokat olvastam a témában, rengeteg videót, dokumentumfilmet néztem meg és terveztem egy hosszabb cikk írását. De végül másra jutottam. A szó ide kevés, más kell. Talán a palesztinok által készített filmek tudják a legjobban visszaadni, hogy milyen lehet ott az emberek élete.

 

Itt az Inverz csapat legelső klipje, amit hárman, Pit, Red és Masker alkotnak Kecskeméten. A klipen túl olvashattok egy rövid, de lényegre törő kérdezz-felelek szövegrészt is.

 

Gyönyörű a tavaszunk, és lassan itt a szikrázó nyár, de ettől még mélyen, belül lehetsz hópehely! - Varsányi Tibor(boric) novellája.

 

A cikk címében, a kötőjel után következő részt csak mi tettük hozzá. A filmből kiderül, hogy miért. Óriási bajban vannak az ott élők, a testi degenerációk elképesztőek. Minket ez azért kell, hogy kicsit legalább érdekeljen, mert ugyanazt a zubbonyt készülnek a TTIP mentén ránk húzni, amiből odakint nincsen menekvés.

 

Vajon mi értelme annak a kapcsolatnak, amely a számítógép előtt fogant, ha annak a fizikai világba nem nő le a lába? - mondjuk a most kihirdetésre kerülő Magyar Földre nyári elvonulásán. Kedves jelenlévők! Néhány veterán jobban össze tudná foglalni, hogy mit adott az életükhöz hozzá a legelső 5 nap, és azokból évről-évre építkezve most hol tartanak.

 

Bizonyára már láttátok páran a nemrég elkészült új logót, amit Morvai Gábor készített. Most erről ejtenék néhány "vastagabb" szót, illetve egy-két fontos "apróságról"..

 

"Bográcsozás helyett elég egy tetszik...?!"
A következő találkozó megváltozott időpontja és helyszíne: május 10. Kivételesen vasárnap délután 15 óra, Budapesten, az Örs Vezér Tere környékén.