Ugyan nem mai a hír, hogy itthon a közösségi oldalakat is figyeli a Zsidó Ügynökség és a Tett és Védelem Alapítvány dolgozói azért, hogy kiszűrjék az antiszemita bejegyzéseket. Az akkori új iroda megnyitóján a zsidó szervezetek képviselői és politikusok elmondták, hogy Magyarországon antiszemitizmus van, szerintük ezt bizonyítja a volt nyugati téri hanukija megrongálása is többek között. De sajnos valamiért az ővelük egy vallási felekezetbe tartozó izraeli "kollégák" Palesztin gyerekmészárlása nem ütötte meg a két hanukija megrongálásának szintjét, mert akkor nyilvánvaló, hogy hallanánk, ahogy legalább felszólalnak értük! De a Palesztin helyzet sem mai keletű. Ukrajna, a Közel-Kelet, az Iszlám állam, a Francia eset és a többi között valahogy érezhető a kapcsolat..

 

""Hagyjuk ezt, hogy együtt szeretetben...". Mindig azt hittem, hogy a tudatosság fejlődik, de sajnos elég sok gát szab határt ennek. Biztos láttatok az életetekben olyan embert, aki ugyanazokat a köröket futja, és újra meg újra rosszul csinál valamit. Gondolom ti soha nem tettetek ilyet még. Aki viszont így keveri a lapokat az egész biztos, hogy nem fejlődik, sőt még az is meredek kijelentés lenne, hogy stagnál." - Olvasható Kreck blogján.

 

A táborból biztosan többen emlékeztek Balázsra, vagy ismeritek is őt személyesen.. Ha követitek az eseményeket, akkor nem is kell túl sokat magyarázni, hogy mi is az üZENEt, és hogy mi az üzenet. Elkészült az első kisfilmük, "A kezdetek" címet viseli. Mára kicsit kikopott a társadalomból a komolyzene, leginkább a színházban, az operában és hasonló helyeken találkozni ezzel a műfajjal, de azért egy híresebb filmzene hallatán sokan felkapják a fejüket. Nos, ezt a két embert is ez a stílus mozgatja leginkább. Az ilyen, lágyabb hangvételű zenéknek úgyszint megvan az ideje, a hangulata és nem kisebb az érzelemközvetítő képessége...

 

Már hatévesen elkezdhetnénk megtanulni kezelni a stresszhelyzeteket, de az iskolai relaxációs program félreértelmezése és egyházi körök riogatása miatt a heti 30 perces lazítás mégsem került be a Nemzeti alaptantervbe. Bagdy Emőke szerint informálni kell a közvéleményt, és eloszlatni a félelmeket: a relaxáció nem valami spirituális humbug, hanem tudományosan megalapozott önfejlesztő módszer, amivel mindenki csak jól járhat. De miért nem akarják ezt a felsőbb, döntéshozó körökben? Interjú.

 

Tudatos álomnak azt az álmot nevezzük, amikor álmunkban rádöbbenünk arra, hogy ez ÁLOM és nem a valóság. Mindenki képes a tudatos álmodásra, bár van, akinek ezt tanulnia kell. A tudatos álmodás egy különleges ajándék. Válasz a kérdéseinkre, megoldás a problémáinkra. Mindennel szembe tudunk találkozni, ami a tudatalattink mélyén van elrejtve. Kitűnő önismereti eszköz.

 

"Kedves jelen-lévők! Íme hát az új klip! Mit is mondhatnék!? Direkt azért nem dobom most fel a szokásos labdát, hogy a megosztók között lemezt sorsolunk ki, mert úgy érzem és azt szeretném, hogy ezúttal csak azok osszák meg, akik megnézik és elönti őket, hogy ezt fel tudják és fel akarják vállalni… itt ugyanis együttérzésről van szó… valódi együttérzésről - nem csak a kék, vagy a piros csapatnak járóról… és lázadásról! Ez is egy falka persze, de ehhez a falkához nagyon kényelmetlen tartozni, ez nem olyan mint a többi..

 

A világunk megmentéséhez előbb önmagunkat kell megmenteni, mert ha nem szabad a kezem, nincs mit a másik felé nyújtanom. Önmagunk megmentésére akkor van lehetőségünk, ha a helyzetnek megfelelő legjobb döntést képes vagyok felismerni, és az izomzatom segítségével megfelelő nagyságú erőt tudok kifejteni. Általánosan elmondható, hogy test nélkül nincs mosoly, nincs futás, nehéz ölelni is.. tehát ezen a testen keresztül tapasztalom meg az életet, olyan, mint fának a gyökere. És ha ez a gyökér nincs rendben, akkor semmi más sincs rendben..

 

Nem, Mészáros Kreck Józsi kispórolta a nátrium-glutamátot és aszpartám kombót A Nap felkel reggel című új albumából. Ahogy az ízesítésből ízelítőből kitűnik, szerencsére tartósítószer sincs benne, se módosított keményítő, persze, előbbivel sajnos elesünk a mai kor temetkezési szokásaitól: mumifikáció. De sebaj.. Nem is kell ezt tovább magyarázni, itt a betekintésre a szög, alatta a rendelési információkat találjátok..

 

A Fénylánc egy hetedjére megrendezett kezdeményezés, a fény születésének ünnepe, az év legsötétebb napján, több országon túlnyúlóan. Akik az idei Magyar Földre Táborban jártak, találkozhattak Géczy Gáborral már szemtől szemben. Az általa elmondottak és a Fénylánc jelentéstartama között szoros összefüggés van. Mondani könnyű, mondhatni, nehéz és könnyű azon az úton járni, amelyről beszélünk, és talán ideje lenne elkezdeni valamelyiket közösen, mert a mobilt égbetartani nem elég..

 

Nem túl rég megjelent Pit új albuma, a Sétabot, illetve előrendelhető Kreck új albuma, mely a A nap felkel reggel címet kapta. Kreck lemeze december 18.-án fog megjelenni és 16 dalt foglal majd magába..

 

Azon kevesek közé tartozom a családommal, akik még manapság is viszonylag nagy kertet művelnek. Viszont ha úgy folytatjuk, ahogy eddig, nem tudom, hogy a föld vagy a szüleim fogják e hamarabb feladni a harcot. Hogy megértsétek, miért írom ezt, elmesélem, hogy nálunk miképpen kerül a krumpli az asztalra.

 

Frissítés: A nagy igényre való tekintettel van rá lehetőség, hogy női póló is készüljön, amennyiben összejön elég darabszám. Vasárnap estig van még lehetőség előrendelni mind a női mind a férfi pólókból!  

 

Kedves jelen-lévők!
Ha jól látom egyáltalán a mutatókat, akkor úgy számolom lassan 40 órája lesz annak, hogy ébren vagyok. No nem panaszkodni szeretnék, csak azért jegyzem meg, hogy túl sokat ne várj tőlem!

 

Kedves barátaim! A facebookon elhíresült magyar rövidfilm után szabadon a decemberi beszélgetésünknek is az újratervezés címet adom, mert a film példáján keresztül megpróbáljuk majd együttes erővel felismerni, hogy mikor milyen irányba lenne érdemes menni... és miért nem az ellenkezőbe!

 

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat. Gyuri bácsi az utolsó mohikánok egyike, aki most Kecskemét városában fog előadást tartani.

 

Megjelent PIT új lemeze, ami a Sétabot, sejtelmes címet viseli! Az elmúlt hetekben készült el a legelső, induló videóklipp az új albumnak zárószámához. A budapesti, FankaDeli túrnézárón PIT szintén fellépett, ott kerülhetett kézbe legelőször a Sétabot, és a koncert közönségének hangulata mentén is elmondható, hogy érdemes lesz rá odafigyelni! A lemezről és rendelésről bővebb infóért katt.

 

"Kedves Mindenki! Ha tovább akarunk lépni, abból, amibe kerültünk, akkor legalább lássuk reálisan is a helyzetet. Egyelőre úgy tűnik, hogy egy letűnt régi Magyar Világnak utolsó mementói vagyunk... ...a magyarnak nevezett nép nem magyarjai és magyarkodói mellet egy, a lelki lét és nem lét között létező Utolsók vagyunk...

 

Képzeld el, hogy gyermeked teljes szabadságban éli életét. Azt, akkor és úgy tanul, amit, amikor és ahogyan szeretne. A benne ösztönösen lévő tudásvágy megkap minden támogatást. A mindennapi életben használható, gyakorlati ismeretekhez jut. Képességei sokszínűen fejlődnek...

 

Pereg az idő, és bizony a 15 éves jubileumi, Változás nevet viselő FankaDeli turné utolsó helyszíne felé közelítünk, az elmúlt évek gyakorlatától nem eltérve, a budapesti Iskola nevezetű szórakozóhelyen találkozhatunk..

 

A Szóljon címet viselő dalt már sokan ismerhetik azok közül, akik figyelik az oldalt, hiszen a tavaly napvilágot látott Magyar Földre Válogatás 2-n jelent meg először, majd Lezli - Rímsztorik című albumán is helyet kapott bónusz dalként..

 

Idén is megszerveztük a Magyar Földre Balatoni kerékpártúrát! A videót itt láthatjátok róla!

 

Kedves olvasó! Talán nem a legjobb ötlet, de valamiért mégis megteszem. Megpróbálom rekonstruálni valamilyen formában azt a jegyzetet, mely a napokban egy százalékjelként végezte.