2014-08-20 16:24

Tűzijáték, kirakodás, karnevál, fellépések és színpad, minden van minden évben ezen a napon, mi szem szájnak ingere. De miért? - Általában, és mint ez az "ünnep" is olyan, mint egy kép. S e képnek van kerete, azt kitölti, megfeszül rajta a vászon. A keret és a színek csak a dísz, a hab a tortán, de a lényeg az a valami, az a mély, gyökeres színek kavalkádjából összeálló elegy, amit jelent és mondani (t)akar. E napon, esetünkben s az emberek fejében csak egy homályos kép van e ünnepi kerettel, a jelentése már elveszett. Az meg már végképp nem érdekel senkit, hogy e kép mely falon, s mely szegen csüng..

 

Egy másik lehetőség közeleg, valakinek pedig egy másik esély.. FankaDeli koncerttel egybekötött Magyar Földre Mozgalom Találkozó. Akik a táborban jártak már, kaphattak képet arról, hogy milyen a légköre egy körünkbeli eseménynek. És vannak, akik mindig csak elodáznak.. Az esemény színvonalát emeli, hogy a Duna partján találkozhatunk - ahol annyi minden történt már.. Ott lenni van értelme, kihagyni nincs..

 

Kedves jelen-lévők! Ismét elérkezett egy másik pillanat - ahogy lenni szokott - hogy közreadjuk az aktuális fellépés-sorozat helyszíneit és időpontjait, valamint Feri személyes "bevezetőjét", invitálását.

 

Kerékpárosok figyelem!
A tavalyi évhez hasonlóan megrendezzük második biciklis túránkat augusztus 15-17 között.

 

Kedves jelen-lévők! Az alábbiakban Király Roland (Magyar Családellátók) sorait idézzük a Magyarok Országos Gyűlésének "dolgával" kapcsolatban, mely az én személyes véleményemet is tükrözi!

 

Elkészült Kreck új videoklipje "A nap felkel reggel" címmel!
Különösebb hozzáfűznivalónk nincs. Teszteljétek, mert érdemes!

 

Vérteskethely - Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében. A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.

 

Kattog a cséplőgép, ha erős férfikezek hajtják. Fokozódik a hangulat is, ha nem csak szorgos, de lelkesítő a társaság. Megtalálja a helyét férfi, nő, gyermek: az erős az ügyesnek segít, az ügyes az erősnek, és végül együtt örülnek.

 

Inkább horrorfilm, mint dokumentumfilm. Vonakodva teszem ki a weboldalra ezt az összeállítást a brutalitása miatt.

 

Egy kis ínyencség 1985-ből - a magyarországi helyzetekről, a VHK-ról, a punk műfajról, a népzenéről, a halálról mint olyanról, és az Élet élni akarásáról.

 

Kedves jelen-lévők! Igen. Szeretem ezt a kifejezést, mert sokszor úgy érzem sok-sok jelet adunk egymás számára az életben - és ahogy az évek során történt, Andival mi is füstjeleket adtunk nektek, hogy "van ilyen is a világon", amit Magyar Földre Tábornak hívnak. 

 

2014. Június 20-21-én Gömörpéterfalván a Barantavölgyben megrendezésre kerül a “II. Ősök sarjai ünnepe”. A felvidéki rendezvényen a Magyar Turán Alapítvány segít a kiállítás szervezésében.

 

Kedves Barátaink!

Szeretnélek Ludas-tóra invitálni benneteket hétvégén, a Nyárünnepünkre!

 

Kedves jelen-lévők!

8 év rádiózás után most én voltam egy műsor vendége, bár csak telefonon keresztül, de ez egy-két felbukkanó hanghibától eltekintve nem is lényeges.

 

Még egy hónap van hátra és útjára indul a VI. Magyar Földre Tábor. Öt nap távol a várostól, munkától, mókuskeréktől, öt nap mely lehetőséget ad új barátok, emberek, kapcsolatok megismerésére. Rengeteg program, élmény vár rátok idén is, amit kár lenne elszalasztani.

 

Kecskemét - Az időjárás alkalmatlansága miatt két hete elhalasztott hagyományos Garabó vásárt május 31-június 1. (szombat-vasárnap) között tartják meg Kecskemét Kossuth téren. A meteorológia szerint most jó(bb) idő lesz..

 

Kassai Lajos lovasíjász világbajnokságot rendez a Kassai Völgyben, Kaposmérőn 2014. júliusában. Mindenkit vár, aki versenyezni vagy tanulni akar.

 

– Háromféle ember van ebben az országban – szólalt meg egy idő múlva újra
a sebesült, mély undorral a hangjában – háromféle magyar. Mind a három egyezik
abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán
ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.
Ebben mind egyformák..

 

"Mára a nyírfacukor jelző lényegében nem több, mint egy romantikus hangulatú reklámkifejezés." - Felesleges a kristálycukornál jóval drágább nádcukrot megvenni, mert ugyanaz az anyag. A szintén méregdrága nyírfacukornak kevés köze van a nyírfához, sokkal inkább a kukoricához áll közel, a barnacukor pedig csak szín..

 

"Ha a budapesti tömegekre tekintek, úgy érzem igencsak sűrűbben és minél nagyobb FankaDeli koncertek kellenének ebbe a városba, hogy valamennyit javítsunk a helyzeten!" Budapesten, az Iskola elnevezésű helyen kerül megrendezésre idén is a túrnézáró nagykoncert. FankaDeli Feri fellépése előtt előzenélni fog Kreck, Pit, Dev, és Justice, amiről szintén nem érdemes lemaradnotok! A végre megmozdulás felé hajlóknak felhívjuk figyelmét: nem lehet tapasztalni tv és monitor előtt ülve..

 

Cliven Bundy, az amerikai Nevada állambeli farmer földjeit az amerikai kormány 2014 április elején megpróbálta elvenni – de nem is akárhogy, több száz katona kirendelésével. Az elkobzási művelet viszont így is kudarcba fulladt – és az sem akárhogy. Az ügy az ENSZ "szabadságcsökkentő" projektjének nyílt, erőszakos megmutatkozása, és az amerikai szabadságharcosok erőszakmentesen megnyert ütközete.

 

Elvonulást szervezünk férfiak részére, önmagunk kutatása, a férfiélet szakaszai és feladatai azonosítása végett. Erőpróbákon veszünk részt és közös lelki gyakorlatokat folytatunk. Együtt keressük az okokat, amik miatt megkopni látszik a férfiak spirituális gyakorlata, törekszünk a férfi lelkiség felelevenítésére, megerősítésére.