2014-09-03 03:52

Néhány hónapja jelentkezett nálam Bézz akiről, akkor még nem tudtam semmit. Felkért, hogy keverjem ki az új lemezét, és én meg is tettem ezt.

 

Tűzijáték, kirakodás, karnevál, fellépések és színpad, minden van minden évben ezen a napon, mi szem szájnak ingere. De miért? - Általában, és mint ez az "ünnep" is olyan, mint egy kép. S e képnek van kerete, azt kitölti, megfeszül rajta a vászon.

 

Egy másik lehetőség közeleg, valakinek pedig egy másik esély.. FankaDeli koncerttel egybekötött Magyar Földre Mozgalom Találkozó. Akik a táborban jártak már, kaphattak képet arról, hogy milyen a légköre egy körünkbeli eseménynek.

 

Kedves jelen-lévők! Ismét elérkezett egy másik pillanat - ahogy lenni szokott - hogy közreadjuk az aktuális fellépés-sorozat helyszíneit és időpontjait, valamint Feri személyes "bevezetőjét", invitálását.

 

Kerékpárosok figyelem!
A tavalyi évhez hasonlóan megrendezzük második biciklis túránkat augusztus 15-17 között.

 

Kedves jelen-lévők! Az alábbiakban Király Roland (Magyar Családellátók) sorait idézzük a Magyarok Országos Gyűlésének "dolgával" kapcsolatban, mely az én személyes véleményemet is tükrözi!

 

Elkészült Kreck új videoklipje "A nap felkel reggel" címmel!
Különösebb hozzáfűznivalónk nincs. Teszteljétek, mert érdemes!

 

Vérteskethely - Különleges párlat készül Szarvas Tibor Vérteskethely szélén található pálinkafőzdéjében. A gépésztechnikusból lett pálinkafőző olyan növényt tesz szíverősítőjébe, amelyet máshol tűzzel-vassal irtanak: parlagfüvet.

 

Kattog a cséplőgép, ha erős férfikezek hajtják. Fokozódik a hangulat is, ha nem csak szorgos, de lelkesítő a társaság. Megtalálja a helyét férfi, nő, gyermek: az erős az ügyesnek segít, az ügyes az erősnek, és végül együtt örülnek.

 

Inkább horrorfilm, mint dokumentumfilm. Vonakodva teszem ki a weboldalra ezt az összeállítást a brutalitása miatt.

 

Egy kis ínyencség 1985-ből - a magyarországi helyzetekről, a VHK-ról, a punk műfajról, a népzenéről, a halálról mint olyanról, és az Élet élni akarásáról.

 

Kedves jelen-lévők! Igen. Szeretem ezt a kifejezést, mert sokszor úgy érzem sok-sok jelet adunk egymás számára az életben - és ahogy az évek során történt, Andival mi is füstjeleket adtunk nektek, hogy "van ilyen is a világon", amit Magyar Földre Tábornak hívnak. 

 

2014. Június 20-21-én Gömörpéterfalván a Barantavölgyben megrendezésre kerül a “II. Ősök sarjai ünnepe”. A felvidéki rendezvényen a Magyar Turán Alapítvány segít a kiállítás szervezésében.

 

Kedves Barátaink!

Szeretnélek Ludas-tóra invitálni benneteket hétvégén, a Nyárünnepünkre!

 

Kedves jelen-lévők!

8 év rádiózás után most én voltam egy műsor vendége, bár csak telefonon keresztül, de ez egy-két felbukkanó hanghibától eltekintve nem is lényeges.

 

Még egy hónap van hátra és útjára indul a VI. Magyar Földre Tábor. Öt nap távol a várostól, munkától, mókuskeréktől, öt nap mely lehetőséget ad új barátok, emberek, kapcsolatok megismerésére. Rengeteg program, élmény vár rátok idén is, amit kár lenne elszalasztani.

 

Kecskemét - Az időjárás alkalmatlansága miatt két hete elhalasztott hagyományos Garabó vásárt május 31-június 1. (szombat-vasárnap) között tartják meg Kecskemét Kossuth téren. A meteorológia szerint most jó(bb) idő lesz..

 

Kassai Lajos lovasíjász világbajnokságot rendez a Kassai Völgyben, Kaposmérőn 2014. júliusában. Mindenkit vár, aki versenyezni vagy tanulni akar.

 

– Háromféle ember van ebben az országban – szólalt meg egy idő múlva újra
a sebesült, mély undorral a hangjában – háromféle magyar. Mind a három egyezik
abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán
ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak.
Ebben mind egyformák..

 

"Mára a nyírfacukor jelző lényegében nem több, mint egy romantikus hangulatú reklámkifejezés." - Felesleges a kristálycukornál jóval drágább nádcukrot megvenni, mert ugyanaz az anyag. A szintén méregdrága nyírfacukornak kevés köze van a nyírfához, sokkal inkább a kukoricához áll közel, a barnacukor pedig csak szín..

 

"Ha a budapesti tömegekre tekintek, úgy érzem igencsak sűrűbben és minél nagyobb FankaDeli koncertek kellenének ebbe a városba, hogy valamennyit javítsunk a helyzeten!" Budapesten, az Iskola elnevezésű helyen kerül megrendezésre idén is a túrnézáró nagykoncert. FankaDeli Feri fellépése előtt előzenélni fog Kreck, Pit, Dev, és Justice, amiről szintén nem érdemes lemaradnotok! A végre megmozdulás felé hajlóknak felhívjuk figyelmét: nem lehet tapasztalni tv és monitor előtt ülve..

 

Cliven Bundy, az amerikai Nevada állambeli farmer földjeit az amerikai kormány 2014 április elején megpróbálta elvenni – de nem is akárhogy, több száz katona kirendelésével. Az elkobzási művelet viszont így is kudarcba fulladt – és az sem akárhogy. Az ügy az ENSZ "szabadságcsökkentő" projektjének nyílt, erőszakos megmutatkozása, és az amerikai szabadságharcosok erőszakmentesen megnyert ütközete.