Bálint Gazda 1 perc 23 másodpercben elmond néhány fontos és érdekes dolgot a magaságyásról. Javasolnám nektek a videó megtekintését! A videó rövidségét szándékosan emeltem ki. Az alábbiakban nem csak a magaságyás készítéshez szeretném meghozni a kedveteket, hanem úgy általában a kertészkedéshez.

 

Olybá tűnik, hazánk 20 milliárddal és 110 katonával járul hozzá a ISIS elleni fellépéshez a papíron. (Ebből legkevesebb 1500 családnak könnyűszerkezetes ház építhető, mondjuk a bankok általi devizamészárlás áldozatainak.) Ha elég véleményt hallgatunk meg, könnyen kikötünk a kétség szigetén. Az egyik oldalon az áll, kötelességünk fellépni, a másik pedig, hogy mi közünk hozzá, nem is bántottak minket és inkább a kárpátaljai magyarsággal kellene foglalkoznunk, ha már külpolitikai lépéseket akarunk tenni.

 

A minap az Indexen egy érdekes cikk jelent meg az aprófalvak lehetetlen helyzetéről. Véleményünk szerint van más lehetősége ezeknek a településeknek, mint egyedül a turizmusban hinni. Gyakorlatias logikán, ésszerű beavatkozásokon keresztül lehet sok mindent tenni. Csak az a kérdés, hogy van-e kellő akarat az itt élőkben, vagy van-e kellő elszántság azokban, akik máshol keresik a boldogulásukat, hogy belevágjanak egy izgalmas kalandba?

 

Mi lesz veled egészséges élelem nélkül? Egy biztos, ha az ősök tudása elvész a valódi kertészeti megoldásokkal együtt, akkor maradnak a multik az összes E betűvel, adalékanyaggal és a GMO-val.. és azt etetnek meg velünk, amit nem szégyellnek.

 

"Bográcsozás helyett elég egy tetszik...?!"
A következő találkozó megváltozott időpontja és helyszíne: április 25. Kivételesen szombat délelőtt 10 óra, Budapesten, az Örs Vezér Tere környékén.

 

Interaktív beszélgetéssorozat indul a YouTube-on keresztül FankaDelivel. A beszélgetés témája a feltett kérdésekhez lesz igazítva, amiket előre lehet majd feltenni. Technikailag olyan jellegű adásra lehet számítani az elkövetkezőkben, mint az ezt megelőző "próbaadás", de a tartalmat nyilván a teremtés fogja hozni. :)

 

Interjú Shaman Hawk-kal útkeresésről, hétköznapi spiritualizmusról, és a magyarság lehetőségeiről. 35 perces vasárnapi energiagránát.

 

E rövidfilmben az emberek egy mátrixszerű valóságban élnek. Ez egy emberekről szóló történet, akik éppen elkezdenek rádöbbenni, hogy valóságukban valami nagyon félrecsúszott. Nem csak arra jönnek rá, hogy egy lehetséges szimulációban élnek, hanem hogy az a világ, amiben laknak, elkezd darabokra hullani. Mi történik, amikor az emberek először jönnek rá, hogy a világuk nem valóságos?

 

Sokáig tűnődtem azon, hogy megosszam-e az alábbiakat. Sokan úgy voltak vele, hogy nem feltétlenül kellene pont egy amerikai/skót italt készítenie egy magyar embernek, ha van az adott égetett szeszes italnál nagyobb, becsesebb, egyedül állóbb hungarikumú ital (pálinka). De én mégis úgy döntöttem, hogy kézzel előteremtem, ami kell egy kukorica alapú whiskyhez..

 

Azt hiszem, talán már mindannyian láthattátok, hogy Erdélybe készülünk. Aki úgy érzi, hogy köztünk a helye és még nem jelentkezett, annak pontosan egy hete maradt a jelentkezésre.

 

A következő találkozó helyszíne és időpontja: április 10. (péntek), Örs Vezér Tér környéke, 18:30 perc.

 

Ma Magyarországon köztermesztésbe csak államilag elismert növényfajták kerülhetnek, az ilyen fajta fenntartását, vetőmag-előállítását és -forgalmazását szigorúan ellenőrzik. Ennek köszönhetően az ezekből a növényi termékekből előállított élelmiszerek használhatóak csak fel az élelmiszergyártás különböző területein..

 

A napokban egyre többet látni a spanyol eperrel tele ládákat virítani a zöldséges standokon. A következő cikkben próbálok néhány hasznos és érdekes dolgot összeszedni, amivel véleményem szerint érdemes tágítani a látókörünket!

 

Egy interjúban a francia Canal Plus TV csatornán a génmódosított(GMO) vetőmagjairól elhíresült amerikai agráróriás, a Monsanto lobbistája azt állította, hogy a cég gyomirtója nem okoz rákot, és veszélytelen az emberre. Kapva az ügy frissességén, a genetikailag módosított állatok és növények témájáról szólunk néhány szót.

 

Kihúzzák alóluk a létrát, autó üti el őket, pokolra jutnak... A „bűn”, „büntetés”, „pokol”, „ördög” témakörök megszállott ismételgetésén túl, a kisiskolások számára készült vallás tankönyvek nem ritkán súlyos fenyegetésekkel és átkokkal nevelnek. Állítólag keresztény erkölcsre.

 

Itthonról haza.. Mint azt a fórumon már láthattátok, szervezünk egy látogatást Erdélybe. A terv az, hogy egy olyan falusi, családias helyen szállunk meg, ahol kicsit betekintést nyerhetünk az ottaniak életébe. Ha érdekel titeket ez az út, kérlek jelezzétek a fórumban! Természetesen bárki jöhet.. Amint lehet, frissítjük ezt a cikket, hogy még pontosabbá tegyük a tudnivalókat..

 

Kedves jelen-lévők!

Talán többen láttátok, hogy Richárd egyik friss bejegyzése nyomán keserédes "eszmecsere" bontakozott ki a fórumban, melyhez úgy láttam jónak, ha ilyen "webkamerás" formán szólok hozzá.

 

A következő találkozó helyszíne és megváltozott időpontja: március 27. (péntek), Örs Vezér Tér, 18:30 perc. Pontos címet az mfinteraktiv kukac gmail.com e-mail elérhetőségen lehetséges megérdeklődni.

 

Egyszer volt valami közös ügyért kiállás az Eurovízión.. Kagylócska Kolbász oké, de Gáza Izraelnek felháborító. Boggie, vagyis Csemer Boglárka képviseli 2015-ben hazánkat az Eurovíziós dalfesztiválon, Bécsben. A fesztiválra kijutásakor azt a dalt énekelte, aminek a címe: Wars For Nothing - magyarul: Háború a semmiért.

 

Az egyik legszórakoztatóbb spirituális és tudományos dokumentumfilm! A tudomány is eljutott odáig, hogy mindenfajta tekintetben befolyásol minket a környezetünk, sőt, a környezetünk környezete is befolyásol minket. Innen könnyű eljutni a gondolatig: valójában nem létezik az egyén, mind egyek vagyunk. Nyilván, külön testünk van, de a lét nem csak a látható dolgokra korlátozódik!..

 

A "fenntartható agrárkörnyezet" kifejezést, avagy ahogy annyiszor hallottam, "sustainable agriculture" nagyon szeretik hangoztatni megfelelő fórumokon, előadásokon.

 

Szenzációhajhász címnek tűnik, azonban nem az. Természetesen meghalt mára a sokak által legnagyobb magyar költőnek titulált ember, aki verseivel képes volt egy szabadságharcot létrehívni.