Az ígért történetem folytatása, és az egyben lezáró fejezetet olvashatjátok. Időközben arra is fény derült mi történt a kuplung és a primer kerék tájékán, és még megannyi hiba, ami eddig nem jelentkezett, vagy éppen az állásban megadta magát. De sokszor találkozhattunk már ilyennel a hétköznapokban, ami 3 hónapja még jó volt, elraktuk, és mikor használnánk... Már valami baja van.... De végül minden jó ha a vége jó. Szóval az ígért folytatás:

 

Az MF lelkes kis csapata már gőzerővel készül erre a megmérettetésre. 110 km 12 óra alatt, mindezt váltófutásban.

 

Sziasztok!

Idén is megrendezésre kerül a nyári elvonulásunk.
A III. Magyar Földre Baráti Találkozó 2017.07.05-09 között kerül megrendezésre.

 

Ahogy régebben a mekis burger volt a menő, annyira "kúl" ma gluténmentesen, laktózmentesen, mindenmentesen, tisztán meg tudatosan étkezni... Csakhogy van ám itt egy kis bökkenő!

 

Tisza-tavi kerékpártúránkat idén harmadik alkalommal is szeretnénk megszervezni. Egy tartalmas kis hétvégi program keretében egyik napon körbetekerjük, a másikon pedig csónakos túrán keresztül ismerhetjük meg jobban a tó élővilágát, és azt a bizonyos titokzatos legendát a jégmadárról. (Korábbi résztvevők már ismerik.)

 

Korunk embere azért érzi magát kényelmetlenül, mert lelki támaszának egyik alappillére, a valódi közösség megszűnt létezni. Az alábbiakban Kassai Lajos levelét olvashatjátok.

 

A következő fejezetet két részre kellett, hogy szedjem, mert elég terjedelmes lenne két részben lehoznom. Így tartalmasabb, és szerintem emészthetőbb is több ízben, mint egyszerre.

 

Szeretsz segíteni másokon? Van is rá lehetőséged? Jó dolognak tartod a bátorságot? Akkor ez a cikk neked szól!

 

"Üdvözöllek nemzetiszín csillag! Te benned egy a nemzet! Föltünésed egész nemzetté tette a magyart!"

 

A tavalyi évhez hasonlóan szeretettel meginvitálnám ismételten a társaság egy részét május elején (5-6-7) Demjénbe, a Gerendás vendégházához.Ez konkrétan Egerszalók mellett egy termál+barlangfürdővel szemben, csendes, nyugodt természeti környezetben helyezkedik el.

 

Talán három éves lehettem, amikor bácsikámnak köszönhetően találkoztam az egykori Kelet - Német ipar motorkerékpár csodájával, mely az MZ ETZ 250 nevet viseli. Ráülhettem, megcsodáltam. - Ezt a szériát Zschopau-ban gyártották 1981-1989-ig. Ez azért is fontos, mert talán bácsikám összes motorkerékpárja közül ez az a motor volt, ami a legjobban megmaradt bennem.

 

A nullahategy.hu interjújában részleteket tudhatunk meg Grandpierre Atilla nemrég megjelent könyvéről, mely a Lélek és a világegyetem - a lélek újjászületése címet kapta, ezen kívül szó lesz többek közt az újonnan megjelenő négyszámos VHK kislemezről, az újkeresztény egyházról, és nem utolsó sorban a március 10-én megrendezésre kerülő VHK nagykoncertről a Barba Negra Trackben.

 

Jómagam nagyon sok kis apró örömöt kapok a növénykéimtől. Ahogy nőnek, ahogy fejlődnek, ahogy éltetnek. Sokat tanulok tőlük, nekem ez az igazi tanulás, nem a tankönyvek adta tudás. Fontos az is, és kell is, de önmagában nem elég.

 

Bölcs és szerethető, ahogyan az igazán bölcsek. Könyvei tucatjaival tanít élni, érezni, tudni, megtapasztalni. Popper Péter a szeretetről, a lelki békéről és sok minden másról is mesélt, a hozzá annyira illő derűvel.

 

Az indiánok – akik úgy ismerik az állatok lelkét, mint a sajátjukat – azt mondják, hogy nem “betörni” kell a vadlovakat, ahogy azt a nyugati emberektől, elsősorban a cowboyoktól látták, hanem meggyőzni őket arról, hogy a szelídség az ő igazi, boldog lelkiállapotuk.

 

A film a segítségetekkel mégis bejárhatja újra az országot!

 

„...Bármi ami történik az nem úgy van, hogy jó vagy rossz, az egy történés. Az, hogy jó vagy rossz mindig bennünk vetül le, tehát a magas érzelmi intelligencia a körülöttünk történő eseményeket konstallálja..."

 

Február elejétől ismét rendelhetőek lesznek a Tápiószelei Génbankból magminták, tájfajták magjai. Tavalyelőtt én is rendeltem, illetve tavaly az MF táborából is többen kértetek magokat. Idén is csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy éljen ezzel a páratlan lehetőséggel! 

 

Szeretettel várunk Titeket 2017. április 7-8-9-én Borsod megye fővárosába, a Bükk kapujába, a Vadkelet ékszerdobozába! Körülbelül ekkortájt robban be a tavasz, egészen különleges hangulattal fűszerezve az amúgy is sokszínű városképet. (Pótidőpont: április 21-22-23.)

 

Egy boldog ember nem érez késztetést, hogy bántsa, megalázza, megszégyenítse vagy bírálja a másikat.

 

Ezúttal a Téli Mátra túrára hívunk titeket!

 

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!"