Rovat: Dalok - 0

Nem titok, hogy "mozgalmunk" egyik fő fókuszpontja a zene. Magában "zenéről" beszélni üres frázis, mivel már annyi és olyan ellentétes dolgot értenek e szó alatt, hogy az ember menekülne.

Mégis vannak, akik maradnak, őket pedig az üzenet és a küldetés különbözteti meg, mellyel próbálják Zenévé formálni a "zenét". Először 2013 tavaszán öltött formát a gondolat, hogy a köreinkben alkotó ismert, ismeretlen, kezdő és tapasztalt előadókat egy csokorba fűzve mutassuk be a nagyérdeműnek. Így született és valósult is meg a Magyar Földre Válogatás első lemeze. Ezzel egy új út kitaposása volt a cél, válasz egy valós, feltörekvő igényre a magyar underground hip-hopban és úgy összességében a magyar zenében, ahol a zene értékeket képvisel, és embertől embernek, puccos kiadó és vastag szponzorok nélkül, őszintén szól.

Azóta sok minden történt a világban, ami a zene frontján is megjelent: népszerű, nagymenő előadók furcsa "megvilágosodásának" lehettünk szemtanúi, ahol a tettek maradtak a régiek, csak a szóbeli köntös változott. A világ lassacskán fordul, és a lépést tartani kell annak, aki meg akar maradni: az underground lett a mainstream. Persze aki veszi a fáradságot és a látszat mögé néz, az most is rájöhet, hogy mi arany, és mi az, ami csak fénylik. Ebben a kavalkádban próbálják helyüket megállni az alulról szerveződő, független ötletek, melyekből most létrejött a Válogatás 2.

A második lemez igyekszik minőségi előrelépést tenni elődjéhez képest, miközben egy kiterjedtebb gyűjteményt tár a hallgató fülei elé. Ez nem csak terjedelmében mutatkozik – 22 szám – hanem zenei-műfaji szempontból is egy szélesebb, színesebb skálát fed le, kísérletező és magabiztos dalokban egyaránt. A Válogatás lemezek útja még jócskán gyerekcipőjét húzogatja, viszont úgy érezzük van miért tenni, van miért fejlődni. A borítón lévő 30 fecske jelképezi a 30 előadót, akik hangját hallhatjuk az albumon, és lehet hogy egy fecske nem csinál nyarat... de azt is tudjuk, hogy a kis részek összefogva sokra vihetik.

A Magyar Földre Válogatás 2 ingyen letölthető minden bejelentkezett felhasználónak (ha nem vagy tag, itt regisztrálj), nagy felbontású borítóképekkel, a neki megfelelő formátumban:

  • Wav - a régi, eredeti veszteségmentes zenefájlok kedvelőinek,
  • FLAC - azoknak, akik a CD-minőségű hangzás mellett helyet is spórolnának, és szeretik a részletesen felcímkézett fájlokat,
  • MP3 320 kb/s - kis helyen elférő, veszteséges hangzású, felcímkézett fájlok, hordozható lejátszókhoz is.


A borító- és lemezgrafika Szeszák barátunk műve, külön köszönet érte!

Jó töltögetést és kellemes hallgatást mindenkinek! Gondolataitokat, észrevételeiteket a Válogatás fórumszobába várjuk!

chaser