Rovat: Hírek - 0
"A torontói rendőrség új káplánja egy muzulmán fiatalember. Miután kinevezték, előkerült egy 2013-as "webinar" (internetes szeminárium), ahol többek közt a feleség jogairól és kötelességeiről beszélt." Egy Kanadában élő honfitársunk gondolatait olvashatjátok!

Az internetes szeminárium tartalma szerint jogaik nemigen vannak, kötelességük viszont annál több! Röviden: az asszonyoknak minden körülmények között engedelmeskedniük kell a férjüknek. Mindenben, így például a szexben is: ha fáj, ha nincs kedv, ha nincs egészség és a többi!

A nő tehát, abszolute alá van rendelve a férj akaratának, magyarán használati eszköz.
Ezt mondjuk itt naponta tapasztaljuk, hiszen miközben muzulmán férj az okostelefonjával bíbelődve vagy cigarettázva sétálgat, a felesége két méterrel mögötte cipeli a szatyrokat, vagy terelgeti a számtalan gyermeket.

Nincs is ezzel semmi gond (maguk között), amíg a rend őreit nem kezdi el egy olyasvalaki lelkileg-gondozni, akinek ez teljesen természetes. Úgy látszik, ha mást nem is, hát ezt igazán komolyan veszik itt Kanadában, mert a bili azonnal kiborult. Tegnap ettől volt forró a média.

Főleg a rendőrség háborog, azt mondják, ők nem ezt a szemléletet képviselik.
Én sem, így megosztok két internetes címet (a sok közül), ahol az ügyről olvashattunk (Global News, The Star). Sajnos csak angolul, de talán hamarosan Magyarországon lefordítja valaki. A hír, ennyit megér!

Én meg csak azért terítem, mert oly sokszor olvasom Kanadáról, hogy a multikulturalizmus mintaképe; ahol gondtalanul, békésen él egymás mellett oly sok vallás és szín. Igen, DE!
Legyünk őszinték, már 28 évvel ezelőtt is meglepett, hogy Regina városában, kanadai muzulmánok követelték az utcán Salman Rushdie fejét. Akkor nem értettem, mit keresnek itt ezek az emberek!?

De, lakva ismerszik meg a szomszéd, bár sok mindent most sem értek. Egy biztos, itt mindig és minden körülmények között megpróbálunk mosolyogni, és a "How are you"-ra ("Hogy vagy?"), "I am fine"-al ("Jól vagyok.") válaszolni. Sőt, "wonderful"-al! ("Csodálatosan!") Ettől azonban a problémák nem fogynak, csak szépen szaporodnak.
Ez jutott most eszembe.

Bede-Fazekas Zsolt
2016.11.03.

Forrás
 

Dongi