Szeretettel várunk Titeket 2017. április 7-8-9-én Borsod megye fővárosába, a Bükk kapujába, a Vadkelet ékszerdobozába! Körülbelül ekkortájt robban be a tavasz, egészen különleges hangulattal fűszerezve az amúgy is sokszínű városképet. (Pótidőpont: április 21-22-23.)

Összeállítottunk egy programtervet, hogy szerintünk miket lenne érdemes megnézni, megízlelni a városból. Semmi sem kötelező, csupán ajánlott. 

A pénteki érkezés estéjén belemerülünk a miskolci éjszakába. Szerencsére egy történelmi borvidék peremén vagyunk, aminek nem csak a város fennmaradását köszönhetjük, hanem egy kiterjedt pincehálózatot is a Kisavas gyomrában, egy kőhajításnyira a belvárostól. Előzetes terveink szerint tehát borkóstolóval kezdenénk, az átszellemülés elősegítésére. Ez után természetesen nem hagyjuk ki az Avasi kilátót sem, ahonnan csodálatos éjszakai panoráma tárul majd elénk.Szombaton reggel frissen, kipihenten nekivágunk Lillafüred felfedezésének. Az Erdei Kisvasúttal utazunk fel, végig a Szinva völgyében, varázslatos kilátásban gyönyörködve. Célunkhoz érve rengeteg látnivaló vár ránk: a Palotaszálló és függőkertje, az ország legnagyobb vízesésével, kalandpark és libegő, a Szent István és az Anna cseppkőbarlangok, és a völgybe ékelődött Hámori-tó, melyet akár csónakkal, akár a mellette húzódó sétányon fedezünk fel, páratlan látványt nyújt. A völgyben tovább haladva juthatunk el az erdő mélyén megbúvó Újmassai Őskohóhoz, amely igazi ritkaság; a több évszázados helyi vaskohászatnak állít emléket. Innen már csak egy rövid séta az Erdei Halsütöde, ahol isteni, helyben készült pisztráng különlegességek kóstolhatóak.A nap második felében leereszkedünk a Bükkből, hogy bevegyük Diósgyőr várát. A közelmúltban felújították, teljesen nyitott, ide-oda lehet benne járkálni, minden helységbe bepillantva. Talán még egy lovagi tornát vagy erőpróbát is elcsípünk. A vár szomszédságában, található a Kisgergely cukrászda, és a Gyertyános sörfőzde. Előbbiben kézműves sütemények (és fagyi), utóbbiban helyben főzött, díjnyertes sör kapható.Vasárnap délelőtt a belvárosban teszünk egy sétát, érintve minden értékes és érdekes látnivalót. Ez afféle idegenvezetés is lesz egyben, teletűzdelve érdekes történetekkel, hogy jó mélyen magatokba szippanthassátok a hamisítatlan miskolci életérzést. Élni akarás és dac, múlt és jelen kéz a kézben sétál majd velünk a belváros utcáin. Megismerhetitek a miskolci Dzsoki Júingot és halhatatlansági projektjét. Egy fiatal fűszerkereskedőt, aki egy nagycsalád sokadik gyermekeként került ide, majd a város egyik legmeghatározóbb alakjává vált. Az ő történeteiken keresztül pedig sokkal elevenebbek és közvetlenebbek lesznek az amúgy is mutatós terek és épületek, így vethettek egy pillantást Miskolc egy kevésbé ismert, de annál szebb arcára.Esős idő esetén némileg módosul a programtervezet, de unatkozni akkor sem fogunk. Remek kiállítások várnak ránk a Herman Ottó múzeumban, és ez esetben a tapolcai Barlangfürdőt is beiktathatjuk.

Hasznos tudnotok, hogy létezik egy úgynevezett Miskolc Pass kártya aminek kiváltásával rengeteg kedvezményhez juthattok. Egyrészt korlátlanul használhatjátok vele a helyi közlekedést, rengeteg olyan látnivalónál nem kell belépőt fizetnetek, amiket meg fogunk nézni, másrészt pedig kedvezményt kaptok sok étteremben, szálláson és boltban. A 48órán át érvényes kártya ára 10500Ft, a 24 órásé 6500Ft. Online vásárlás esetén kb 20%-al olcsóbban kiválthatóak!
 
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy március 1-ig jelezze, ha jönni szeretne. Erre azért van szükség, hogy találjunk nektek megfelelő minőségű szállást, ahol remélhetőleg mind elfértek és a gatyátok se megy rá. A januári árakat nézve ez 4-8.000Ft/fő/éj körül lesz.
Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran Facebookon, a viktor.madarasz91@gmail.com e-mail címen, vagy itt a fórumon.
Addig is… ha még kételkednél, hogy itt a helyed… vagy ha már legszívesebben itt lennél… hangulatfokozónak álljon itt ezt a videót.  Ölelés!

Kérlek Titeket, ha elhatároztátok, hogy jöttök, írjatok egy e-mailt nekem a viktor.madarasz91@gmail.com címre. Azért kérem ezt, hogy fix létszámmal számolhassak, mert még az is elképzelhető, hogy el tudunk Titeket szállásolni magunknál. 


(képek forrása: "mit Miskolc Adhatott" blog Facebook oldala)

mador


2017-01-24 18:39:49 - Pres
13 hozzászólás
A beosztásomtól függ, de mennék.
1