Rovat: Országunkban - 0
{#}{#} Horgolva segítenek a Napsugár Központnak.
Az Adj Két Kézzel Mozgalom egy remek kezdeményezést indított útjára. Három lelkes anyuka- Ácsné Ferenczi Tímea, Kostyán Erzsébet, Miklósné Jenei Kati- összefogott, hogy takarókat, játszószőnyegeket, plédeket horgoljanak a kaposvári Napsugár Rehabilitációs és Gyógypedagógiai Központnak. A Ti segítségeteket is kérik!

Ezek az egyedi takarók, plédek színesek és vidámak, 100 %-ban kézzel készülnek, a textúrájuk egyedi, így fejlesztőleg hatnak a gyermekekre. A cél, hogy egy nagy plédet is készítsenek, ami alá egy plusz vízhatlan réteg kerülne, így kültéren is használható lesz majd.

Amiben Te is segíthetsz!

Hogyha szeretnél segíteni és tudsz horgolni, akkor te is csatlakozhatsz a kezdeményezéshez.  Horgolj bármilyen méretű és mennyiségű "nagyikockát", majd érdeklődj az Adj Két Kézzel Mozgalom Facebook oldalán a cím után, ahova elpostázhatod azokat, hogy takaróként új életre keljenek.


A három hölgy azon kívül, hogy aktívan részt vesz a nagyikockák gyártásában, az egész ország területéről személyesen vagy postai úton várja a horgolt adományokat. Kellő mennyiségű nagyinégyzet beérkezése után egy közös horgolásra buzdítanak.

Flashmob horgolás a város szívében


Az Adj Két Kézzel Mozgalom a nyár végére tervezi a nyilvános közös horgolást Kaposváron, amiről pontos információt Facebook oldalukon találtok majd.


Eddig 160 darab nagyikocka érkezett a hölgyekhez, de reméljük, hogy ez a szám csak gyarapodni fog, hiszen a kezdeményezéssel szeretnének örömet okozni az intézménynek és tanulóinak, valamint népszerűsíteni a horgolást is.

Forrás: 74nullanulla.hu

Kinga