"Ezt a pár felvételt 2016 tavaszán készítettem a Gemenci erdő néhány pontján. Ebben a kis videó szösszenetben összerakva remélem kellemes pár percet nyújtott." - Morvai Gábor

 

Pár mondattal lényegre törően összefoglaltam kb. fél órában mi történt velünk ez alatt a pár hónap alatt... Hiába van negyven féle borom, ha ezt a videót sincs elég időm legyártani, miközben a gyerekek Mesét néznek... ...! Íme a Videó: 

 

Megaláztatás, fájdalom, jogfosztottság. Ezekkel a szavakkal jellemezhető az erdélyi magyar nép helyzete az élet szinte minden területén — írják dokumentumfilmjük ismertetőjében Morvai Krisztina és Almási Lajos.

 

Kedves olvasó!

Távol áll tőlem az oknyomozás mint műfaj, de ma este valami olyan érdekes dolog törént, hogy úgy gondoltam egy fél órát szánnom kell mégis e "történetre", mert a felfoghatatlanság határait feszegette nálam.

 

A június 25-26.-i hétvégén egy baráti találkozóra invitállak benneteket a Zona Tanyára, Szákszendre. Nem először járunk már Józsi barátunknál, aki eddig még nem okozott nekünk csalódást sem vendégszeretetben, sem ételek, de főleg nem pálinka terén. :)

 

Amikor valami jó történik, akkor két ember kell, hogy kiálljon a színpadra. Az egyik könnyes szemmel el kell hogy mesélje a közönségnek, hogy mennyire jó. Mennyire jó, hogy ez megtörténhet. Vele is, a közönséggel is. Mert részesei lehetnek ennek a csodának. Annak a csodának, amit bódulattal élsz át, mégsem tud egyetlen mikroszkóp sem magyarázni! 

 

Tisza-tavi bringatúránk idén is megrendezésre került. A táv 70 km körüli volt. A résztvevők közül volt, aki 10 év után pattant újra nyeregbe, míg mások kis túlzással napi szinten tekernek ennyit.

 

"Akinek Isten adott, adjon a gyermeknek. Mert aki a gyermeknek ad, az az Istennek ad!"

 

Muszáj mindent megkajálnunk? Eme cikk apropóját az elmúlt napokban az internetes sajtóban több helyen közölt, MTI-hez eljuttatott hír közlemény adja.

 

Néhány jó szóval, sok nevetéssel és a mindenki által hozott jó falattal szeretnénk emlékezni és egyúttal felkészülni a 8. együttlétünkre! Erősen ajánlom azoknak is, akik még a bizonytalanság vizén inganak, s azoknak még erősebben, akik már tudják, hogy merre van az irány!

 

Egy egyszerű módszerrel kosarakat, tároló dobozokat, még akár bútorokat is készíthetünk szórólapokból, újságokból. Látva édesanyám lelkesedését és a "műveit" arra gondoltam megosztom veletek ezt a módszert.

 

Az Európai Parlament Petíciós Bizottságának elnöke közel két év után írásban értesítette a Beneš-dekrétumok ellen még 2014-ben benyújtott petíció szerzőit. “A felvetett probléma az eljárási szabályzat szerint elfogadható, mivel az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik” – ez derül ki Cecília Wikström 2016. április 18-án kelt, a petíció szerzőihez intézett leveléből.

 

Számomra kissé misztikus, hogy Kokó rádióműsorának utolsó fejezetében voltam a vendég... de hát na.Ilyen az élet.

 

Egy különlegesen kedves film, erdélyi idős bácsikák és nénikék szájából, melyben olyan őszinteséggel vallanak az intim dolgaikról, hogy az embernek kicsordul a könnye a nevetéstől. Meleg szívvel ajánlom, és köszönöm Tenorio barátunknak, hogy felhívta rá a figyelmem!

 

Ha van kedved íjászkodni vagy túrázni, találkozzunk a Mecsek lábánál!

 

Gépészmérnöki pályáját hagyta ott Molnár Gergely, hogy méhész lehessen, és ezt azóta sem bánta meg. Végzésekor az ország legfiatalabb méhészmestere volt, azóta már nagy álmát is megvalósította a vizsolyi Mézmúzeum formájában. Mi a méhészet gyerekekre gyakorolt jótékony hatásáról és a régi hagyományok felélesztéséről kérdeztük „Mézes Gergőt”.

 

"El kell gondolkodnunk azon, hogy mit jelent a jó búza - jó genetikájú búzából - műtrágya, túlzott vegyszerhasználat nélkül mit jelent az, hogy liszt. El kell gondolkodnunk a jövőnkön, hogy mit akarunk átörökíteni az utódokra mit várunk el tőle, ehhez milyen lehetőséget adunk neki. Ha nem megyünk el és nem mutatjuk meg a gyerekeknek, hogy milyen életük is lehetne akkor ők miből válasszanak."

 

Egyszer csak megtörtént. Azt a feladatot kaptam, hogy készítsek egy "tutorial", azaz oktató videót a dobkészítésről. Mármint a sámán, vagy táltos dob elkészítéséről. Mire én: "Azt hiszem ez nem pont az a fajta dolog, ami futószalagra termett." Így történt, hogy dobkésztés helyett felpörgettem az idő kerekét.

 

Évtizedeken át elhallgatták azt a tényt, hogy a nácik által megszállt Európában Magyarország volt az egyetlen, ahol a reguláris hadsereg - Horthy Miklós kormányzó parancsára - megakadályozta a zsidóság deportálását, ezzel megmentve 300 ezer budapesti zsidó honfitársunk életét.

 

Nagyon különleges és fizikai kiterjedésében is nagy dolog készült el a napokban, melyben Mede Ferenc és Kőházy FankaDeli Ferenc mesterkedett már hónapok óta. Engedjétek meg, hogy néhány képen keresztül bemutassuk az előkészületeket, illetve találtok egy videót is a cikkben, melynek mindennemű terjesztését köszönettel vesszük a kedves olvasóktól.

 

Világunk szellemei itt járnak. Mindig vannak olyan emberek, akik segíteni akarnak nekünk és az életet szolgálják. Onnan ismerheted meg őket, hogy soha nem kételkednek és nem keresnek kifogásokat. Egyszerűen látják, hogy képes vagy rá és ebből nem engednek. Onnantól semmi sem alku tárgya! Ők nem lesznek lelki szemetesládák, helyette megmondják hogyan lehetsz boldog! Ismerjük fel őket, és támogassuk! Lássuk most kire is gondolok!