Kedves barátaink!
Elérkezett ez az idő is, felkerült a Deezer, iTunes illetve Spotify nevezetű zene "streamelő" oldalakra az MFLP.
Tudjátok, hogy a mi szívünkhöz a kézzel fogható albumok állnak közel, de a világ változik, így mi is nyitunk ezen új irányok felé.

 

Miklósvölgyi János neve nemrég került szóba oldalunkon egy előadás kapcsán, melyet a Baranta völgyben tartott, "A Sixtus kápolna, avagy a félezer éves Hollywood" címen tekinthető meg itt, FankaDelinek köszönhetően, aki az előadást rögzítette. A napokban az előadó egy érdekes történetet osztott meg vele, amelyet az alábbiakban szeretnénk megismertetni az olvasókkal, illetve azokkal, akik részt kívántak volna venni a január 29-ei eseményen.

 

Kedves Olvasó! Azt hiszem, ez egy olyan téma, ami valljuk be, mindenkit érint, ha szembe nézünk vele, ha nem. Itt van a mindennapjainkban, hiszen kinek ne lenne olyan ismerőse, barátja, rokona, aki ne dolgozott volna, netán ne dolgozna most is külföldön.

 

Kedves olvasók, országunk közepén! A lélekkovács már izzó kemencéjével várja azokat a kalandorokat, akik a darabokat össze akarják olvasztani. Nektek szól elsősorban ez a felhívás, kapjátok el a fonalat!

 

2016. január 29-től rendelhetőek a tájfajta magok a NÖDIK-től. Van azonban az intézetnek egy, az önkormányzatok és egyházi intézmények számára elérhető programja, mely a tájfajták (gyümölcsfák) fennmaradását és újrahonosodását tűzte ki céljául, az ország minél több pontján, lehetőséget biztosítva, hogy azok megmaradjanak az utókornak és visszakerüljenek méltó helyükre.

 

"Miután szárazra törölte az arcát, új maszkért nyúlt, de földbe gyökerezett a lába. A tükörképe nem követte a mozgását. Rámosolyodott." - Varsányi Tibor(boric) novellája.

 

A Magyar Nemzeti Filmalap egy ötoldalas táblázaton keresztül részletezi, melyik filmre hány forintot fizetett ki támogatás címen, melyeknek nagyjából feléről sem hallottam. Nem számolnám ki, de össze-vissza ütik a milliárdot a 2011 óta ilyen címen kiosztott forintok. Egy magyar nemzeti film alkotói pedig (amely ugyan nem mozifilm, mégis zseniális), szóval a készítők egyszerűen csak támogatókat keresnek...

 

Miklósvölgyi János előadása múlt héten esett meg a Baranta völgyben. Nehéz körbehatárolni, hogy miről is szól ez a majdnem két órányi kép és hanganyag, annyi viszont bizonyos, hogy erősen ajánljuk mindenkinek!

 

A következő történet egyszerű példákon keresztül mutatja be, hogy egy napjainkban tevékenykedő "tanító" miként mozgatja a pénz energiáit, illetve azt, hogy ezekre miért is van "szükség".   

 

A csírákról talán méltatlanul keveset hallunk, pedig a lehető legjobb vitamin és ásványi anyag forrásunk, különösen télen. Emellett kifejezetten jót tesz az emésztésünknek, tekintve, hogy számtalan ételféleséghez fogyaszthatóak, rendkívül pozitív hatással van szervezetünkre!

 

Az instagram oldalamon közzétettem a tegnapi napon néhány "rendőrös" fotót. Ebben a kis videóban elmesélem a történetet. Remélem így jobban átjön mintha írásban tenném.

 

Megjelent a legújabb lemezem, Éjszakánként címmel! Fogadjátok szeretettel, remélem, hogy sok kellemes percet tudok okozni vele!

 

Tudom, hogy azt érzed, lassan egyedül maradsz. Az elmúlt hetekben rengeteg emberben kellett csalódnod. Nem politikusokban, nem ideálokban, de a legközelebbi ismerőseidben.

 

„Ez a különbség a férfi és női kreatív késztetés között, hogy egy nő fütyül rá. Nem fontos számára, hogy államtitkár legyen vagy miniszter. De fontos, hogy jó anya legyen.”

 

Ahogy a címben is olvashatjátok, a világon elsőként alkottam meg a makramé csomózással készült tripla DNS karkötőt. A magyar zászló színeinek használata jelzi -amellett, hogy büszke vagyok magyarságomra-, hogy a tripla DNS csomózás magyar fejlesztés. A karkötő, az égetett rovás eGY gyönggyel a közepén alkotja meg a nemzeGYség fogalmát.

 

Régóta keresek már egy összeszedett cikket arról, hogyan és milyen mértékben befolyásolhatjuk a mindennapi választásunkkal akár kis országunk termelőinek sorsát, akár a világ összfogyasztásának alakulását. Véleményem szerint ez egy kiváló összefoglaló, hogy mit tehetünk mi, nyilvánvalóan vastagon benne van a kezünk abban, ahogyan a dolgok alakultak és alakulnak. 

 

A háború közepén, 1942-ben a Harangszó című folyóirat 52. számában jelent meg ez a gondolatsor, mely Gyarmathy Irén tollából származik. Az íróról igen csekély információ lelhető fel az interneten, ami a mű tartalmát tekintve, talán nem is csoda...

 

Kedves barátaim! Ha lehet így mondani... a szokott módon - bár ezúttal egy nagyon rövid kis egyoldalú élő beszélgetés lesz a youtube csatornámon keresztül. Én magam nagyjából tudom, hogy miről szeretnék beszélni, de természetesen szintén a szokott módon lehet ide kérdéseket feltenni, és amely érdemes rá, az választ is fog nyerni! Köszönöm!

 

"Amikor kezdtem elbizonytalanodni, egy számomra fontos ember azt mondta: "Ha csak EGY embernek segítesz, már megérte! Ekkor tudtam és értettem meg, hogy képes vagyok továbbmenni az úton, és képviselni azt, amit fontosnak tartok, mert ha csak tényleg egy emberről van szó, lehet, hogy Neki nemhogy sokat számít, hanem MINDENT jelent!" (Hanna V. Bell)

 

Nyolcadszor fut végig a Fénylánc a világon az év legsötétebb napján, december 21.-én. A kedves barátainkat és olvasóinkat ismét egy hús-vér közös égi eseményre szeretnénk meghívni. Idén először a Magyar Földre baráti társaság szervezésében Normafán is lesz tűzgyújtás, az ezzel kapcsolatos információkat szedtük össze az alábbi cikkünkben.

 

Varga-Bíró Tamás facebookos bejegyzése következik a László Petra üggyel kapcsolatban. A témát Tamás alaposan körüljárja, sok szempontot megvizsgál, de leginkább kivár. Egy ilyen láthatóan jól felfújt esemény ugyanis sosem teljesen az, mint aminek látszik!